Over ons

Eetcafé ‘Het Gebouw’

Het Gebouw in Ammerstol heeft een groot aantal mogelijkheden. Van origine een verenigingsgebouw, hedendaags  ook restaurant, feest- en trouwlocatie en pannenkoekenhuis! U kunt er vanaf donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 21.00 heerlijk eten in de serre, tuinkamer of op het terras aan de Lek met een prachtig uitzicht!

Hiernaast zijn er drie verschillende zalen – en uiteraard de prachtige tuin – waar een feest gegeven kan worden zonder dat er zaalhuur gerekend wordt. Dit wordt uiteraard helemaal naar uw wensen aangekleed en uitgevoerd! Ook zijn er tal van mogelijkheden voor zakelijke vergaderingen, meetings en recepties (met goedwerkende WiFi & mogelijkheid tot gebruik van beamer) tegen een kleine huurprijs! Kom gerust eens langs of contact ons voor een vrijblijvende offerte!

En om bij onze ‘roots’ te blijven, zijn wij uiteraard verenigingsgebouw! Zo hebben wij op diverse doordeweekse dagen allerlei verenigingen zoals biljartverenigingen, de dartvereniging, de toneelvereniging, de muziekvereniging en de zangvereniging!

Voor ieder wat wils, voor een goede, eerlijke prijs bij Het Gebouw !

Ammerstol

De naam Ammerstol (Ammers-tol) komt van Theloneum de Ambers en van de tol, dat was de plaats waar tolbelasting werd geheven. Ammerstol kreeg in 1322 stadsrechten maar omdat dit te duur werd bevonden bleef Ammerstol toch een dorp. De economie dreef in die tijd op de zalmhandel. In Ammerstol was een visafslag die in het begin van de 15e eeuw naar de naburige stad Schoonhoven werd verplaatst; in de 18e eeuw kwam de visafslag weer terug. Tevens waren er veel mandenmakers actief.

Toen er op de Lek geen zalm meer was (jaren 1920) werden de activiteiten verplaatst en kwamen er veel grondwerkers in het dorp. Na twee gestrande pogingen om een eigen Verenigingsgebouw op te richten, wordt in 1921 het fundament voor het welslagen van de oprichting gelegd. Met dank aan ‘taaie volharding, trouw en opofferingsgezindheid’ werd in september 1927 ‘Het Gebouw’ officieel geopend voor alle harde werkers!

Eén gedachte over “Over ons”

Laat een antwoord achter
  1. Vorige zaterdag na een lange fietstocht met 7 gasten bij u beland om heerlijk te genieten op uw terras aan de waterkant. Alle tafels in de schaduw gereserveerd zonder dat er gasten aanwezig waren. Konden geen plekje krijgen op de door ons gewenste plaatsen. Konden gaan zitten bij de in/uitgang waar personeel in en uitliep. Omdat we wel aan een drankje toe waren van armoe daar maar blijven. Anderhalf uur later vertrokken zonder dat zich gasten hadden gemeld voor de gereserveerde tafels in de schaduw met het riante uitzicht op de Lek. Wij en onze gasten vonden de uitnodiging van ” gastvrij terras” niet opgaan.
    Een grote teleurstelling!!!!! Personeel was ook niet bepaald meewerkend en klantvriendelijk. Dit ook meegedeeld bij het afrekenen.

Laat uw antwoord achter