Over ons

Het Gebouw in Ammerstol, schitterend gelegen aan de oevers van de drukbevaren rivier de Lek.

Eetcafé

Het Gebouw in Ammerstol heeft een groot aantal mogelijkheden je kunt er vrijdag t/m zondag vanaf 17.00 tot 21.00 heerlijk eten in de serre of op het terras a/d lek, er zijn drie verschillende zalen waar een feest gegeven kan worden zonder dat er zaalhuur gerekend wordt.

Het cafe is geopend op maandag, dinsdag, donderdag,vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot ? Verder is het een officiële trouw locatie u kunt zowel in de tuinkamer als in de tuin aan de lek met prachtig uitzicht over het water. Zoals u kunt lezen is het gebouw in Ammerstol een zeer veelzijdige en gezellig feest locatie!

Ammerstol

De naam Ammerstol (Ammers-tol) komt van Theloneum de Ambers en van de tol, dat was de plaats waar tolbelasting werd geheven. Ammerstol kreeg in 1322 stadsrechten maar omdat dit te duur werd bevonden bleef Ammerstol toch een dorp. De economie dreef in die tijd op de zalmhandel. In Ammerstol was een visafslag die in het begin van de 15e eeuw naar de naburige stad Schoonhoven werd verplaatst; in de 18e eeuw kwam de visafslag weer terug. Tevens waren er veel mandenmakers actief.

Toen er op de Lek geen zalm meer was (jaren 1920) werden de activiteiten verplaatst en kwamen er veel grondwerkers in het dorp. In 1985 ging Ammerstol op in de gemeente Bergambacht.

Het Gebouw Ammerstol is aangesloten bij Groupon.